Verlan pahvitehdas


Vaikkapa päivämatka Verlaan

Vanhaan aikaan

Vanhaan aikaan

Lähde retkelle ystävien seurassa.

Kerää ryhmä ja lähde viettämään rentouttavaa retkipäivää kotimaassa.

Retki Jaalan Verlaan ja vanhaan kulttuuriin on nykyajan ihmiselle kuin hyppäys kuuhun. Verlassa voi aistia menneen ajan henkeä ja samalla tehdä mukavia heräteostoksia Verlan pienissä putiikeissa.

Tosi mukava päivä tiedossa!

Päivä: Lähtö Jaalaan klo 00.00

Verlan tehdasmuseo on ainutlaatuinen kokonaisuus.

Vanha puuhiomo ja pahvitehdas on säilytetty sellaisena kuin ne olivat toiminnan lakkautushetkellä heinäkuussa 1964.
Museo on elävyydessään erilainen kuin muut museot, joihin näyttelyesineet on tuotu muualta ja irrotettu alkuperäisestä ympäristöstään. Verlassa on toimittu päinvastoin, perinteitä kunnioittaen. Kaikki tärkeä on jäljellä, lähes toimintavalmiina. Katsottavissa, koettavissa, aistittavissa. Vain käyttäjät, työväki puuttuu, mutta heihinkin pääsee tutustumaan monin tavoin.

Verlan puuhiomoon ja pahvitehtaaseen voi tutustua ainoastaan oppaan johdolla. Käväisemme katsomassa Verlan vanhaa pahvitehdasta, jossa ahkeroitiin tosissaan. Paikalla voimme nähdä mm miten eräs työntekijä ahkeroidessaan kulutti lattiaan omat jalanjälkensä. Ainutlaatuinen nähtävyys!

Retken päätteeksi voimme matkalla pysähtyä jonnekin kahville tai vaikkapa ruokailemaan  kunkin oman maun mukaan.

Retken hinta:

Hinta sisältää bussimatkan, opastetun kierroksen tehdasmuseossa.

Lisätiedot:  Seppo-Juhani puh. 040 5060 330, tai s-postilla matkat@sjoy.fi

verla_257xVanha Verlan tehdas

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Vuodesta 1972 alkaen tehdasmuseona toiminut Verla hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1996.

Kierros vanhassa tehtaassa

Verlan opastettu museokierros antaa havainnollisen kuvan entisaikojen työolosuhteista, tekniikasta ja työtavoista. Vanhan puuhiomon ja pahvitehtaan tunnelma on niin aito, että siellä voi melkein kuulla työn äänet.

Verlan kalliomaalaus

Verlan tehtaan välittömässä läheisyydessä, Verlankosken niskassa, on 7 000 vuoden ikäiseksi arvioitu harvinainen esihistoriallinen kalliomaalausten kokonaisuus. Maalaukset edustavat Suomen kalliotaiteen vanhinta vaihetta, lähinnä kampakeraamista kulttuuria.